Смартфоните на Границата на Зависимостта

Ще започнем с една американска игра, която група колеги решават да играят след работа. Всеки път, в който отиват в близкото заведения на по бира след работа и всеки държи своя смартфон в ръката си, никой не говори. Всеки е забил поглед в мобилния си телефон и на масата властва тишина. Един от колегите предлага игра, за да спре този абсурд. Той кара всички да оставят смартфоните си на масата. Който посегне към своя телефон, той плаща сметката. Сами ще се сетите,че компанията станала шумна и весела и тази игра била задължителна част от ритуала им след работа.

Несъмнено смартфоните от poruchai.bg ни улесняват в офиса и извън него – благодарение на техните полезни приложенията ние получаваме нужната за нас информация по всяко време на деня, както и през нощта.“Умните телефони“ и техните „умни“ приложения (така наречените аpps) са на наше разположение през цялото денонощие. Те безспорно правят живота ни по-забавен и лесен, но каква е цената и заслужава ли си тя да бъде платена?

смартфони

Шокиращо проучване, направено сред притежателите на смартфони, обяви, че 7 от 10 души работят много повече след като напуснат работното си място, именно заради своите телефони. Те продължават усилено да боравят с тях дори след края на работния ден и седмица. Ежедневието ни е достатъчно напрегнато, за да го усложняваме с тези машинки. Телефоните се купуват с една цел – да бъдат полезни и тяхното лошо влияние зависи от самите нас.

Проучвания, направени по тази темата сочат, че един от четирима „смартфонаджии“ смята ,че смартфонът е влошил осезаемо живота му. За разлика от него, останалите трима не са на същото мнение. Те казват, че телефонът е повлиял позитивно върху тях. Още една любопитна статистика показва, че 73 процента от хората, използват мобилните си телефони извън офиса. Точно това добавя още няколко пълни работни часа към техния ден. Това е нарастваща и тревожна тенденция. Но как да се справим с нея?

Използвайте времето си след като напуснете офиса за приятелите и любимите хора. Открийте хармонията и споделете свободното си време с детето си, или половинката си. Не позволявайте на вашия смартфон да ви притежава. Покажете му кой е шефът!