Видове антицелулитни процедури

Преди да се предприеме каквото и да е лечение на целулита, трябва да се изследва произхода на този проблем. Когато се открият факторите за появата на целулита, следващата стъпка е избиране на подходящите за Вас антицелулитни процедури. Най-добри резултати се появяват при съчетаването на различни процедури. За тази цел е нужно търпение, средства и време. Едни от най-предпочитаните в България са антицелулитните процедури.

Повечето медицински козметични центрове предлагат:

Масажи, които подобряват циркулацията на кръвта и лимфата.

Йонизационните процедури са едни от най популярните антицелулитни процедури, които се извършват по следния начин- с помощта на ток в кожата се вкарват активни съставки, които разрушават целулитната маса.

Компреси и масажи с водорасли – местата, засегнати от целулита се налагат с компрес от затоплени водорасли. След това се облъчват с инфрачервени лъчи за усилване на кръвообращението. Водораслите се използват в тази процедура, заради техния състав от микроелементи, витамини, белтъчини и минерални соли.

Стимулиране на мускулите с ток. По този начин те се стягат и се тонизират, с което се активизира кръвообращението.

Тангерторната баня с водорасли е друг антицелулитен метод. Специална вана с устройство, което насочва струите, се пълни с хладка морска вода или с обикновена вода прибавени активни съставки. Устройството раздвижва водата и образуват множество мехурчета, които раздвижват лимфата на тялото. Това намалява целулитния едем и успокоява надутите крака.

Пневматичните ботуши са още една ефектна процедура, която се бори с целулита. Краката се увиват в специални „ръкави“, които се надуват и по този начин притискат крака. После се отпускат. Когато бедрото е пристегнато, прасецът е отпуснат и обратното.Тази процедура активизира изтласкването на кръвта и лимфата и така те не се застояват в кръвоносните съдове по краката.

Охлаждащия лосион и по-точно антицелулитен крем, е един от антицелулитните продукти. Той е на базата на камфора и може да се използва за цялото тяло. Целулитните участъци на тялото се налага с компреси напоени с него. Компресите се премахват, когато лосионът се изпари напълно. Това понижава температурата на кожата с 2 градуса и подобрява кръвната лимфна циркулация.