Видовете детски кукли

Още от миналото до днес куклите са основна част от любимите детски играчки.  Настоящата статия ще ви запознае с най-актуалните в момента кукли, които са най-предпочитани от малчуганите.
Най-вероятно се досещате, че куклата Барби е безспорен лидер в тази класация. Феновете й по цял свят са многобройни, въпреки че се водят ожесточени дискусии дали помага или вреди тази кукла на детското развитие. Куклата Барби може да помогне на момичетата да си създадат навика, че трябва да полагат грижи, за да имат добър външен вид, а освен това доста от тях се учат да шият, защото искат тяхната Барби да има повече красиви тоалети.
Веднага след тази детска играчка следва парцалената кукла. Тя също е била най-добрата приятелка на много момичета, а също така е чудесна и за най-малките, тъй като при нея няма опасност някоя от частите да падна и да бъде погълната.
Разбира се, задължително трябва да споменем и куклите, които олицетворяват супергероите от екшън филмите. Кукла Спайдърмен, Йода или пък Батман са любими на момчетата. Те символизират положителни качества като чувство за справедливост, доброта и не на последно място – мъжественост. детски играчки от detski-igrachki.com
Ще продължим с една доста семпли детски играчки, а по-точно с хартиените кукли, които се обличат с хартиени одежди. Предимството им е, че са доста евтини, а също така и че развиват фината моторика на децата, изрязвайки тоалетите на хартиените кукли.
Може би не на всички от вас им е правило впечатление, че съществуват кукли, които изглеждат досущ като малки момичета. Всички те са с дълги коси, които могат да се решат и да им се правят всевъзможни прически.
Не можем да не споменем и куклите-бебета. Те развиват у децата чувство за отговорност и мисълта, че трябва да се грижат за някого, защото тези кукли могат да плачат, можете да ги храните с шише, а и намокрят памперсите.