Как Casio постигна и задържа успеха си

Историята на компанията Casio води началото си от 1946 година в Токио от японска фамилия. Творческият дух води екипа й през годините да създаде редица революционно нови неща. Пуска своя Casiotron през 1974 – първият в света дигитален часовник с напълно автоматичен календар. От този технологичен пробив нататък марката продължава да развива страстта си към иновациите и да добавя нови функции като световно време, сензори, радио сверяване. Друг важен момент изобщо в историята на производството на часовници е представянето на линията от модели G-Shock на Casio. Те са популярни със своята издръжливост, устойчивост на удар, вода и надраскване. Благодарение на появата им се променят стандартите по отношение на здравината на часовниците.

Компанията Casio е признат лидер по отношение на иновациите. Той създава часовници, можещи да получават радио сигнали, което предоставя възможност да показват точно време. Друг пробив на компанията е изобретяването на модели със соларни батерии, които могат да се зареждат от естествен източник на енергия. Продукти на компанията са утвърдени и признати като подходящи за използване в по-екстремна среда. Тя произвежда линия от ръчни часовници, които работят много добре в суровите условия на природата.

Часовници Casio имат впечатляваща водоустойчивост, която позволява на собствениците им да ги използват и по време на плуване. Часовниците с марка Casio са подходящи за ползване както в ежедневието, така и по време на по-официални поводи. Задължително е да споменем, че часовниците Casio Edifice са сред предпочитаните от всички потребители, независимо от техния стил. Преобладаващата част от тях са аналогови и изцяло метални или с каишки от естествена кожа. Подчертават изтънчения вкус на своя притежател.

Производителят предлага не само спортни, но и по-елегантни часовници, подходящи за хора, които често попадат в официална среда и им се налага да изберат подходящ за тази атмосфера ръчен аксесоар. Това важи не само за мъжките, но и за дамските часовници на компанията и е голямо нейно предимство, защото богатото разнообразие от продукти е начин да се привлече и задържи вниманието на по-широк кръг клиенти и за по-дълго време. Що се отнася за дамските модели на компанията, те също са доста разнообразни като дизайн и възможности.

В колекцията Baby-G са добавени по-спортни часовници, които биха допаднали на жените с динамичен начин на живот. Sheen пък ще се харесат на онези представителки на нежния пол, които търсят нещо по-стилно, с което да допълнят изтънчения си силует. Производителят е използвал различни подходи при декорирането им, но при всички положения постигнатият резултат е достатъчно впечатляващ. Дали са със седефени циферблати, с диаманти или пък украсени с различни други стилови елементи, то ефектът е поразяващ и прави впечатление. Така покривайки различните стилови предпочитания на клиентите си през годините, японският производител е успял да спечели доверието и симпатиите им. Затова неслучайно толкова години Casio е лидер и успява да се задържи на тези позиции.