Символиката на сватбените букети

Какво знаете за сватбените букети? Това не е просто букет, аранжиран случайно за поредния празничен повод. Булчинският букет има голяма символика и трябва да бъде направен с въображение и старание.

Ако се върнем назад в годините, ще си спомним, че традицията повеляваше букета да бъде поръчан от кумата. Булките разбираха какъв им е букета в деня на сватбата, което разбира се при някои е носило големи разочарования. Ако не желаете да имате смачкан букет от карамфили, се доверете на услугите на някоя сватбена агенция в град София, която е препоръчително да организира и останалата част от сватбата Ви, в това число и наемането на дисководещ за сватба.

В София почти всяка сватбена агенция работи със специалисти, които имат иновативно и развихрено въображение, които са способни да правят чудеса! Традициите не са това, което бяха и булките не се оставят на случайността сами или някой друг да избира сватбения им букет.

Кои са предпочитаните цветя, които се използват за направата на един красив сватбен букет? В наши дни се предпочитат екзотичните цветя, за разлика от предишната епоха на карамфилите. Актуалните и модерни букети са направени от лилии, орхидеи, фрезии и други феерични растения, които разчупват визията на букета. Специалистите играят както с цветовете, така и с формите. Те добавят различни интересни декорации и аранжират букета с помощта на бокатото си въображение.

Изборът на сватбен букет, както и на цветята по масите, трябва задължително да бъде обвързан с концепцията на сватбеното тържество. Обикновено темата изисква определена цветова гама, която свързва по отделно всеки един детайл от сватбата. Диджеят ще се съобрази с избраната от вас тема на сватбата и при подбора на музика.

За щастие почти всяка сватбена агенция разполага с професионални флористи, които са запознати със символиката на сватбените букети. Те знаят какво символизира всяко едно цвете и как да се използва, в съчетание с други цветя. Дори това да не бъде забелязано от Вашите гости, Вие и Вашите близки ще знаете, че букетът Ви не е обикновен булчински букет.