Имате ли стайни цветя у дома

Популярността на стайните цветя става все по-голяма.  Разбира се, този факт никак не е учудващ, имайки предвид това, че всеки дом изглежда много по-уютен, ако в него има цветя.
Посветихме настоящата статия именно на стайните цветя от cvete.eu и по-точно на темата за тяхното правилно отглеждане. Не бива да си мислите, че ще ви убеждаваме кое цвете е по-добро, защото всеки човек има различни предпочитания, когато става дума за флората в собствения му дом.
Най-напред искаме да обясним кога и защо цветята трябва да се торят. Всъщност по този начин вие подхранвате почвата им, а тя подхранва самите тях. Торенето на цветя трябва да се извършва веднъж на всеки месец и половина или два. Но това правило е в сила през топлите сезони. През зимата не е необходимо цветята да бъдат торени.
Много хора ни задават въпроса кога е най-добре цветята да бъдат пресадени. По принцип това трябва да се случва през пролетта, тъй като климатът тогава е най-благоприятен и те се захващат най-добре. Но това правило има изключения, така че за да бъдете напълно сигурни, просто попитайте консултантите в магазина кога точно да го направите.
Трябва да знаете, че когато купувате саксия, в изключително редки случаи тя има дупки на дъното. Въпросните дупки можете да пробиете сами и не е никак трудно. А на дъното на самата саксия, преди да сложите пръстта, посипете един слой малки камъчета, за да избегнете слягането на пръстта.
Местоположението на цветята в дома ви зависи изцяло от вас. Най-вероятно се досещате сами, че те не трябва да бъдат поставени в тъмни ъгли, защото нямат пряк достъп до светлина. През летните месеци поливайте цветята само вечер и по-често. А през есента и зимата това трябва да се случва по-рядко и само сутрин. цветя от cvete.eu
Всеки човек избира различни цветя, които да красят дома му. В интернет можете да откриете не един сайт за цветя, от които можете да поръчате или пък просто да прочетете полезна информация за тяхното отглеждане.