Как е изобретен детекторът на лъжата

Със сигурност всички ще се съгласите с нас, че и днес имаме нужда от детектор на лъжата.  Примерите са наистина стотици, което означава, че този уред в никакъв случай не бива да бъде пренебрегван. Но интересували ли сте се някога точно как е бил изобретен детекторът на лъжата от детекторналъжата.net?
Не се притеснявайте, ние сме тук, за да ви разкрием всичко за този сложен уред. Всъщност първият детектор на лъжата е бил доста по-опростен от модела, който познаваме днес. Както се случва и с останалия вид уреди, в края на 19-ти век, детекторът е представлявал просто уред, който има за цел да измерва кръвното налягане. Бил е създаден от италиански лекар по криминология, който е знаел, че повишаването в кръвното налягане означава, че човек изпитва безпокойство и не казва истината.
Детекторът на лъжата е бил разработен до формата и функциите, познати ни и днес, в Америка. За направата му са били използвани доста данни от видни психолози. Именно по този начин се е стигнало до заключението, че за да бъде достоверен, детекторът трябва да измерва не само кръвното налягане, но също така пулса и дишането. Разбира се, всичко това е било записвано от самия уред на хартия. А както знаете, точно на този принцип работи и съвременният детектор на лъжата.
Може би ви се е налагало да ползвате услугите на този уред и сте се убедили, че той наистина работи и услугата не струва никак скъпо. Но ако сте от хората, които все още не са сигурни дали детекторът на лъжата ще им помогне, то тогава сме длъжни да ви напомним, че е по-добре да знаем истината и да не живеем в съмнения. Не се колебайте, а се възползвайте от услугите на детектор на лъжата, за да запазите собственото си спокойствие.