Местоположение на вътрешните тела на климатиците

Предстои ви покупка на климатик?  То тогава настоящата ни статия е предназначена специално за вас.

За никого не е тайна, че климатиците са все по-предпочитан метод за отопление през зимата и за охлаждане през лятото. Но преди да се сдобием с така желаната техника, която ще направи температурата в дома ни идеална, трябва да спазим няколко правила при нейния избор.

Първото, което трябва да направите, е да изберете вида на самия климатик. Предполагаме, че много от вас не знаят колко видове климатици и цени има, но ви уверяваме, че има подходящо за всеки нужди и помещения, като например преносим, стенен тип, прозоръчен и сплит система. Смеем да твърдим, че най-популярни са климатиците от стенен тип и със сплит система.

В днешната ни статия избрахме да поговорим именно за цените на климатиците от стенен тип, тъй като те са и най-предпочитани от потребителите. Трябва да имате предвид, че най-напред трябва да изберете правилния размер климатик според помещението, в което планирате той да бъде монтиран. Размерът на климатика определя качеството и ефективността на неговата работа. Няма как да очаквате климатик в по-малък размер да се справи успешно с охлаждането на голяма стая в дома или в офиса ви. По този начин ще постигнете единствено и само получаването на по-високи сметки за електроенергия, тъй като климатикът ще работи постоянно на пълни обороти.

климатици от impas-klima.com

Следва закупуването на избрания от вас климатик. Може би точно тази стъпка плаши доста хора, тъй като са твърдо убедени, че тази покупка може да се отрази негативно на месечния им бюджет. Това не бива ни най-малко да ви притеснява, тъй като можете да се сдобиете с качествен климатик от електронен магазин, в който ще бъдете приятно изненадани от ниските цени.

Климатикът ви се нуждае и от инсталация. За целта горещо ви съветваме да се доверите на специалисти в областта. Ако пък държите да инсталирате климатика си сами, то тогава следвайте следните инструкции. Вътрешното тялото на климатика трябва да бъде поставено на минимум 10 сантиметра от ъгъла на стаята и на 15 сантиметра от тавана. Изборът на стена за монтиране също е от огромно значение.

Най-добре е тя да бъде външна и да няма допир със стена на съседски помещения. Ако сте се спрели на модел, който разполага със сензор за присъствие, тогава той трябва да бъде монтиран точно на средата на избраната стена, за да отчита движение. И все пак отново ви съветваме да се ръководите от указанията на специалист, за да монтирате правилно вашия климатик.