Ценни съвети при избора на плочки за баня

Намираме се в разгара на летния сезон, който е най-подходящ за извършването на ремонти дейности в дома.  Това е и причината, поради която решихме в днешната ни статия да обърнем специално внимание на обзавеждането за баня и по-точно на нейната настилка.
Няма никакво съмнение, че имаме огромен избор от плочки за баня от makenzi.bg. Има чудесни предложения за всеки вкус и за всички изисквания. Но преди да се впуснете в избора на самите плочки, трябва да знаете къде точно можете да ги намерите. Ще ви посъветваме да се доверите на онлайн магазин за плочки, който ви предлага богата гама и разнообразни модели. По този начин ще знаете, че изборът ви е неограничен и ще намерите всичко, което търсите, без да губите никакво време.
Най-напред премерете размерите на стените и пода на вашата баня. Така ще знаете точно кои плочки и по-точно кои размери отговарят на нея.
Но нека да поговорим за видовете плочки и за какво са подходящи.
Фаянсът не е подходящ за подова настилка в банята. Тези плочки са по-тънки, което автоматично означава, че те са по-подходящи за стените както на банята, така и на кухнята.
плочки за баня от makenzi.bg
За разлика от фаянса, гранитогресът има отлични качества и се ползва като подова настилка и навън. Той има висока влагоустойчивост и издържа на голямо натоварване, така че няма да сбъркате, ако изберете плочки от гранитогрес за вашата баня.
Теракота също е един чудесен избор за интериора на вашата баня. Той е подходящ и за пода, и за стените.
Не забравяйте, че повърхността на подовите плочки за баня трябва да бъде грапава, за да не позволява хлъзгане. Попитайте за дебелината на плочките, тъй като по този начин ще добиете точна представа за тяхната здравина и издръжливост.