Земеделската техника, която ни е необходима

В случай, че планирате да се занимавате със земеделие, то тогава днешната ни статия е предназначена специално за вас. От нея ще научите полезни съвети при избора на различни видове техника.

Без съмнение земеделската техника трябва да бъде избрана внимателно. С други думи – именно от нея зависи колко успешна ще бъде работата ви на полето и дали тя ще ви спори. Съветваме ви да разглеждате закупуването на трактор като дългосрочна инвестиция, която ще започнем да ви се отплаща веднага. Това означава, че трябва да направите внимателно избора си на земеделска техника.

На първо място ви съветваме да не правите компромиси с качеството и марката. Ще дадем пример с тракторите, тъй като те несъмнено са задължителна част от селскостопанската техника. И така, тракторите са различни видове и се произвеждат от много различни фирми. Това е и причината, поради която най-напред трябва да се насочите към правилния модел. Тук е мястото да отбележим, че в България най-разпространени са малогабаритните трактори, тъй като са по-лесни за поддръжка и се справят с площ от около 60 дка, а по-големите модели и с площ от около 120 дка. Огромно предимство е, че не харчат много гориво и са маневрени.

Дойде ред да поговорим и за производителите на трактори, на които можете да се доверите. Всъщност в този случай изборът ви е доста голям, тъй като броят на фирмите, които произвеждат и предлагат земеделска техника, не е никак малък. Разбира се, на първо място поставяме гигантите JCB и Class, които са се доказали като лидери в сферата на селскостопанската техника. Продължаваме със също толкова добре предложения от Massey Ferguson, Fendt, Zetor, New Holland, Беларус МТ3, Landini, Deutz-Fahr и други.