Разликите между ламиниран и дъбов трислоен паркет

Ламинираният паркет представлява слепени и пресовани дървесни частици, като е изработен по начин, наподобяващ естествения паркет.

Цената му е малко по-ниска от тази на паркета, но пък продължителността на екплоатационен живот на е доста по-кратка. Колко време ще се радвате на новия си под зависи преди всичко от начина, по който се грижите за него и какви усилия по поддръжката и ремонта полагате. На първо място са препаратите, които използвате по време на експлоатацията. Професионалните препарати за почистване и поддръжка са малко по-скъпи, но определено по-качествени и могат да се използват за по-дълъг период от време предимно заради качеството си, тъй като се използват значително по-малки количества в сравнение с нискокачествените такива. Масивният трислоен паркет в Паркети Лазур е настилка за цял живот, понеже експлоатационния му живот е далеч по-дълъг от този на ламината.

На второ място, но не и по важност е възможността да поправяме и отстраняваме всякакви повреди от паркета чрез циклене и лакиране като постигаме същата визия на подовото покритие като в началото на поставянето.Разликата в цената между паркет и ламинат не е много голяма, особено ако заложите на утвърдена фирма за дистрибуция на подови настилки като Вема-ен ЕООД, която вече 20 години се утвърждава на пазара като един от най-добрите партньори, когато става въпрос за широка гама от различни видове паркети и продукти за почистване и паркет и неговата поддръжка.

Разликите между ламиниран и трислоен дъбов паркет

Освен че, фирмата предлага на своите клиенти многокачествени паркети, може да се възползвате и от преложение за професионален монтаж,ако не предпочитате да използвате услугите на друга фирма. Паркетът, който предлага Вема-ен ЕООД е с двойна сглобка за по-надежден и лесен монтаж , който можете да направите дори и самите вие.Най-предпочитаните начини за подреждане на паркет са унгарска рибена кост, хоризонтално редене тип дюшеме или обикновена рибена кост.

За разлика от ламината, който познаване в най-ралични дебелина и размери на гредата, паркетът е унифициран и далеч с по-голяма плътност и може да се използва за помещение с по-голяма натовареност като магазини или офиси, защото експлоатационния му живот е в пъти по-дълъг. Това се дължи на факта, че за производството на паркетини се използва масивна дървесина,която е с по-голяма здравина и устойчивост от слепените дървесни частици при ПДЧ, МДФ или ламинат. В момента можете да се възползвате от промоции и по-ниски цени, защото директните вносители като Вема-ен не натоварват крайната цена с допълнителни транспортни разходи.