Да победим природата с активен мълниеприемник от Диком

Природата винаги ни е изумявала и учудвала със своята красота и сила. Мълнията е едно от природните явления, пред които нашите прадеди са били безсилни, но за щастие това вече не е така.

Съвременната наука и техника предлага устройства, с които да се противопоставим на разрушителната сила на мълнията. Днес можем да победим природата с активен мълниепримник от Диком.

Да победим природата с  активен мълниеприемник от Диком

Той представлява последна дума в областта на мълниезащитата. За разлика от конвенционалната мълниезащита (пасивна), активната мълниезащита и по-точно активният мълниеприемник ни защитава до 5-6 пъти по-добре. Технологията на този тип мълниеприемници позволява да се неутрализира мълнията още преди да е достигнала самия приемник. Това се дължи на факта, че активните мълниеприемници могат да изпратят възходящ лидер към нисходящия лидер от страна на мълнията.

Двата лидера са с противоположен заряд и неутрализират мълнията още преди да е достигнала приемника като отстоянието е до 300 м. Това го прави един от най-надеждните и високотехнологични еквиваленти на мълниезащитата.

Като всички изключително функционални и дори гениални човешки изобретения механизмът на действие на активния мълниеприемик е изцяло съобразен с природата на мълнията. Мълнията представлява електрически искров разряд, образуван по време на гръмотевична буря. В нормални условия въздухът е много добър изолатор, но при активизирано електрическо поле той се превръща в проводник. Така се създава благоприятна среда за образуване на диелектричен канал, по който да се придвижи мълнията и като добавим опасната среда от множество електрически стълбове, интернет мрежите и техниката, с която боравим ежедневно става почти непредвидимо до какви последствия може да доведе удар от мълния. Затова мълниезащитата от ново поколение е абсолютно задължително условие за безопасността на всяка една сграда.

Активният мълниеприемник е с изключително дълъг гаранционен срок, а технологията му позволява ненарушимо и непрекъснато действие. Помислете още днес за безопасността на семейството си и дома си с иновативните технологии за мълниезащита от Диком ЕООД на конкурентни цени и безкомпромисно качество.