Какви деликатеси и десерти да си поръчате при посещение в средиземнорски ресторант?

>Избор на ястие от богатото меню на един средиземноморски ресторант

Добрият средиземноморски ресторант е гаранция за отлична кухня и приятно преживяване. Всички меса, морски дарове, риби, плодове и зеленчуци се доставят пресни с гаранция за най-високо качество.

Главният готвач и помощниците му се трудят неуморно, за да са в крак с всички съвременни тенденции в средиземноморската кухня, така че да имате възможност да избирате между традиционни и иновативни средиземноморски специалитети.

Тук ще намерите риби и морски дарове, които не можете да срещнете на друго място. Нещо повече, в средиземноморски ресторант ще опитате някои специалитети за първи път в живота си!

Какви видове ястия да си поръчате в средиземноморски ресторант?

Освен типичните скара и барбекю, тук намерите и студена кухня, средиземноморска кухня, гръцка, испанска италианска кухня, риба, морска храна, както и вегетарианска и веганска кухня. Списъкът с специалитетите, които можете да намерите в такъв ресторант, е почти безкраен, което понякога прави избора много труден. Ако не можете да изберете менюто си за вечерта, можете да погледнете какъв е специалитетът на ресторанта или да помолите сервитьорите да ви препоръчат подходящото ястие.

Ако започнем с предястията, може би сервитьорите биха Ви препоръчали да опитате Тарама, особено ако обичате хайвер. Тарама представлява бял и червен хайвер разбит със зехтин, лимон и хляб. Можете да го консумирате като гарнитура към основното ястие или да го намажете на препечени филийки. Каквото и да изберете, ще останете очаровани от вкуса му.

Едно от интересните основни ястия от менюто е сепията със спанак, която е не само ароматна и лека, но е и екзотично ястие, традиционно за Гърция – и по-скоро за остров Фолегандрос в Егейско море. Рецептата включва зехтин, домати, лук, магданоз и копър. Начинът на приготвяне на ястието е типичен за средиземноморската кухня – първо се сварява сепията и след това се задушава в  мазнина заедно със зеленчуците. Към ястието отлично върви розе или бяло вино.

Десерти, предлагани в средиземноморски ресторант

А за десерт Ви препоръчваме да опитате от Шоколадовата екзотика. Този десерт е един от любимите на посетителите на средиземноморски ресторант и съдържа крем англес, пюре от манго и маракуя, в съчетание с бял шоколад. Ако предпочитате десерт с черен шоколад, тогава може би ще се спрете на Трюфел кейк, който съдържа невероятното съчетание от черен белгийски шоколад и смлени бадеми. Вкусът на тези сладки изкушения ще Ви преследва дълго време, тъй като едва ли досега сте опитвали нещо толкова вкусно.