Вино от арония на ниска цена от Ferma-shayen.com

Кой не обича червено вино в студените зимни вечери? Всички знаем за полезните свойства на червеното вино.

Представете си сега, любимата ви алкохолна напитка за зимата с още повече благоприятни качества за нашия организъм.

Сок от арония от ферма Шайен

Червено вино, но не от грозде, а от арония. Тя не е толкова популярен плод в България, но ферма Шайен се стремят да разпространят всичките й ползи да я направят често консумиран продукт. Растението произхожда от Северна Америка и преди векове е била една от любимите храни на индианците. Тогава не е имало никакви лекарства и са се лекували с плодовете на аронията. Днес постепенно популярността на плода се завръща с тенденцията за консумацията на т.нар. „супер храни“. Тя е чудесен източник на много витамини и антиоксиданти.

Производството на вино от арония идва от Полша и Русия и достига до нашите земи. Чудотворните свойства на червеното вино се крият в полифенолните съединения, които се обединяват под наименованията витамин P. Този витамин е в най-големи количества именно в плодовете на аронията. Ако сравним наличието на витамин P в червеното грозде и аронията, то тя има 5 пъти по-голямо количество на полифенол. Напитката е с неповторим плодов аромат и лек сладък привкус. Важното е, че този плод има единствен по рода си ефект да запази всичките си лечебни свойства въпреки обработката, която претърпява в процеса на ферментация.

Трябва обезателно да опитате това вино от арония, защото ако вкусът му ви допадне, то вие ще имате всяка вечер на масата си вкусен източник на антиоксиданти.

Разгледайте предложенията на ферма Шайен на техния уеб сайт Ferma-shayen.com и научете повече за цялата им продукция на плодове и зеленчуци.

В подкатегорията на каталога – „Вино“ можете да поръчате вино от арония на ниска цена. Офертата е наистина много изгодна – 35 лева за 10 литра опаковка, което означава 3,5 лева за 1 литър. Виното е лицензирано и се предлага директно от прозводителя!