Квартал Банево в Бургас, защо да инвестираме в имоти там?

Банево имоти: Защо да инвестираме в този бургаски квартал?

Банево е един от съвременните и наскоро приобщени квартали на Бургас. Районът, в който е разположен кварталът, е изключително благоприятен за развитието на много видове дейности, включително на туризъм и балнеолечение. Банево се намира само на 1,5 км от Бургаските минерални бани. Другият известен квартал на Бургас – Ветрен, се намира само на 2-3 км, а центърът на Бургас е на 17 км от Банево.

Жителите на Банево могат да разчитат на постоянен и редовен транспорт до центъра и други части на града.

Защо имоти Банево?

Ако желаете да инвестирате в район, който представлява добра възможност за възвръщаемост, и Бургас е едно от местата, които обмисляте, то имоти в Банево със сигурност е сред най-добрите предложения. Това е така поради следните причини:

  • Климатът в този район е изключително благоприятен за развитието на селското стопанство. Няма големи температурни амплитуди. През цялата година времето е сравнително меко, което благоприятства целогодишния туризъм в този район.
  • Лечението, което се осъществява близост до Банево, в така наречените Бургаски минерални бани, привлича хора от близо и далеч. Там пациентите се лекуват от най-различни болести. Не са малко и чужденците, които пристигат в този район, за да подобрят здравето си. Това означава, че инвестицията в имоти в Банево би ви дала възможност да предлагате стаи или къщи под наем и би могла да носи на собственика целогодишни доходи.
  • Близостта до морето и до най-известните морски курорти по българското Черноморие също способства за печалбата, която бихте имали, ако инвестирате в подобен имот.
  • Но здравният и почивният туризъм не са единствените източници на доходи тук. В района са добре развити и еко туризмът, както и ловният туризъм. Заради близостта до четирите големи езера в този район, които представляват и резервати – Атанасовско, Бургаско, Мандренско и Провадийско езера, еколози от цял свят пристигат тук, за да наблюдават изчезващи видове птици и животни.
  • Към споменатите езера интерес представляват още и реките Ропотамо, Велека, Дяволска и Факлийска, които също са защитени територии, където туристи и учени могат да се наслаждават на естествения природен свят.
  • Любителите на лова могат да посетят Странджа или Сакар планина, където да ловуват дивеч.