Как да пресметнем в коя гестационна седмица сме?

За всяка една бъдеща майка, едно от най-важните неща е бебето, което носи да се развива правилно и безпроблемно. Именно поради тази причина, всички родилки съвестно и стриктно следят всяка гестационна седмица и лунарен месец, в който са към дадения момент, както и разбира се промените в организма на бебето, както и в своя собствен.

Един от най-често задаваните въпроси към лекарите е „Как да пресметнем в коя гестационна седмица сме?“. Изчисляването на гестационната седмица е близко до начина за изчисляване на термина, като се взима предвид първия ден на последния редовен менструален цикъл и това е денят, от който започва отчитането на бременността и гестационните седмици, всяка от които е с продължителност 7 дни. А ако желаете да изчислите в кой лунарен месец сте, разделете поредния номер на гестационната седмица на 4. Така лесно ще придобиете ясна представа, но разбира се е важно да знаете своята точна дата от последната менструация. Затова един съвет – винаги следете тези дати и бъдете наясно с тях.

гестационна седмица

Ако имате интерес относно всяка една гестационна седмица по отделно и желаете да разгледате всички настъпващи промени и характерности, то посетете порталът за родителство ParentsKids, където ще откриете информация и за още други неща, които ви вълнуват относно раждането, отглеждането и възпитаването на едно дете. Тази страница е създадена с много любов от хора, които са родители, също като вас и искат да помагат на останалите с мнения и съвети. Там ще откриете подробно и пълно разписание на бременността, разделена по гестационни седмици, както и калкулатор за пресмятане на термин. Посетете ParentsKids.com още сега и ще останете наистина удовлетворени!