Какви са видовете мерло, които можем да намерим?

Всеки любител на виното, обича определени видове, според сорта, региона и производителя.

Технологиите на правене на вино са различни, а от един и същ сорт, могат да бъдат направени много различни видове вино. За да научите повече информация за винената култура по света и у нас, както и да се запознаете с най-новите тенденции, можете да посетите Divino.bg. В сайта за винена култура и публицистика може да бъде полезен за всеки любител и дори професионалист, като в него ще намерите още и експертни анализи на различните вина, видове, особености и др. За почитателите на мерлото, например, можем да разберем къде и какви са видовете мерло, които можем да намерим, както и какви са перфектните съчетания за консумация.

Какви са видовете мерло, които можем да намерим?

Мерлото е едно от най-предпочитаните вина, като расте бързо и силно и се адаптира лесно към различни условия. То е разпространено на много места по света, както и из цяла България, като най-много се отглежда в южния ни лозарски регион. Качествата на мерлото не са никак малко, като например фактът, че отлежава по-бързо и се свързва добре с дървесината. Това добавя към букета от аромати, които носи и допълнителни нюанси, като какао или тютюн, трюфели или кедър. Така напитката се превръща в истинско удоволствие за сетивата.

Мерло се съчетава чудесно със сухи мезета, различни сирена, като синьо сирене, чедър или гауда, с диви гъби и при приготвяне на храната, която смятаме да сервираме с мерло, можем да добавим розмарин, мащерка или мента. Как се сервира мерло? За да се усетят максимално всичките му вкусови качества, е важно мерлото да се сервира с температура между 16 и 20 °С, в класическа винена чаша. Както за сорта мерло, така и за всеки друг сорт и възможните производни от него, можете да научите от Divino, а при избор на бутилка, можете да използвате филтърната система, където да отбележите всички желани характеристики. Вижте повече в страниците на Divino.bg и намерете онова вино, което за вас ще отговаря напълно на израза “ Във виното е истината“.