Как действа мълниеприемник с изпреварващо действие INGESKO PDC AIR?

Последните достижения на техниката и науката са причината да живеем в един по-добър свят. За съжаление, поради липса на изправна мълниезащита, или дори на каквато и да било, повече от 100 човека годишно намират смъртта си.

За да избегнете риска, който мълниите носят за дома и живота ви, заложете на качествените мълниеприемници от Диком, за които можете да научите повече тук

Ако се върнем векове назад във времето можем да намерим следи от страха, който са изпитвали нашите прадеди от мълнии във всяка митология. Интересен факт е, че дори българската дума за мълния в етимологично отношение се свързва праславянския корен *molt (голям чук), от който е образувана и скандинавската дума Мjǫllni, използвана като определение за чука на бог Тор.
За щастие днес можем да противодействаме на мълнията с надеждни и модерни устройства като мълниеприемник с изпреварващо действие INGESKO PDC AIR. Като част от активната мълниезащита, той е настроен да действа при реална заплаха от покосяване на сграда чрез изпращане на възходящ лидер, който да неутрализира низходящия от мълнията. Така се избягват не по-малко опасните допълнителни разряди.

Как действа мълниеприемник с изпреварващо действие INGESKO PDC AIR?

Мълниеприемникът INGESKO PDC AIR е дело на френска компания, лидер в производството на мълниезащита и има изключително дълъг гаранционен срок и експлоатационен живот. При евентуален удар от мълния не се нуждае от специализиран тестер за определяне на състоянието му след удар от мълния. Достатъчен е само мултимер,който да измери капацитета му. Измерената стойност трябва да е в диапазон от 10 до 70 Нанофарада. Това се оценява от независими лаборатории за тестване на мълниеприемници като едно от предимствата на INGESKO PDC AIR.
За другите модели и предимства на мълниеприемници с изпреварващо действие можете да се информирате на страницата на Диком ЕООД. Между предложенията на Диком, като директен вносител, са и модели, които не се нуждаят от външно захранване. Наред с функционалния и изчистен модерен дизайн, мълниеприемникът с изпреварващо действие се превръща в най-доброто решение както за жилищни, така и за обществени сгради!